Yolanda Huntelaar

Werkplaats Amsterdam | Uitgeverij Zoetzuur

Werkplaats Amsterdam is het grafisch ontwerpbureau van Yolanda Huntelaar. Al 25 jaar bedenkt ze voor (en bij voorkeur in samenwerking mét) opdrachtgevers als uitgeverijen, musea en non-profit-organisaties – al dan niet uit de culturele sector – de beste vorm voor boeken, brochures, websites of identiteiten: heldere, weldoordachte en goed verzorgde ontwerpen of illustraties.

De laatste jaren initieert ze steeds vaker eigen projecten. Zo bedacht en ontwikkelde ze de typografische kaarten voor Leesbaar Laagland en geeft ze onder de vlag van Uitgeverij Zoetzuur eigen publicaties uit. Een uitgeverij die in 2018 – min of meer per ongeluk – i.s.m. journalist Mark van Wonderen is opgericht nadat hun (eerste) boek Chin.Ind.Spec.Rest. succesvoller bleek dan aanvankelijk gedacht. De eerste druk was na 5 dagen uitverkocht.

Opdrachtgevers zijn o.a.: Amsterdam Museum, Maven Publishing, Noblesse Uitgevers, Stichting 1018, Uitgeverij Fontaine, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Uitgeverij Podium, Uitgeverij Rubinstein, Van Dale uitgevers, Van Goghmuseum.

Winkelwagen