Liefde na Auschwitz. Op reis met de verslinders en verslondenen van Arnon Grunberg.

Elisa Pesapane

Elisa Pesapane kreeg in 2018 van het Literatuurmuseum het verzoek een portret van Arnon Grunberg te schilderen. Dit mondde uit in een veel omvangrijker project. Een gesamtkunstwerk van schilder en schrijver waarvoor de eerste vijftig levens- en werkjaren van Arnon Grunberg het materiaal vormen. Pesapane schilderde een monumentaal drieluik op paneel.

Grunberg stimuleerde Pesapane om de verhalen van de ontmoetingen en poseersessies uit te schrijven. Het verslag hiervan laat zien hoe dun de scheidslijn tussen realiteit en fantasie kan worden wanneer je een verhalenverteller op bezoek krijgt. Het boek kreeg een bijzondere vorm; een genaaid cahier omvat door een kartonnen uitklapversie van het schilderij met legenda voor de personen en personages; de handleiding bij het geschilderde drieluik.

Verkoop geschiedt via New Book Collective en is zodoende verkrijgbaar via de lokale boekhandel, alsmede de webshop van Uitgeverij Zoetzuur. Op verzoek kan Elisa Pesapane het signeren, stuur dan een e-mail naar: post@uitgeverijzoetzuur.nl.

Winkelwagen